Once Inspirit , Forever an Inspirit .


                                   

                                                             Assalamualaikum :)



Alhamdulillah dah habis berbuka . Bila perut dah kenyang, mulalah badan ni rasa liat nak buat kerja sekolah. Duhai. Kerja dah la makin berlambak sekarang ni, puncanya sebab selalu bertangguh la ni . Lepas habis je update entri ni kat dalam blog, ecah nak buat assignment yang cikgu bagi nanti . Nak cari bahan tambahan sikit and then buat borang soal selidik untuk 20 orang responden.

Okeyy berbalik kepada tajuk yang sebenar kayh. Btw, mesti korang tertanya-tanya kan apa maksud nama blog ecah ni? Aisyahh's Inspirit . Hemm. I'm  bet ramai blogger yang dah tak cam blog ni. Sesiapa yang selalu blogwalking blog Gadis Ungu tu maybe kenal ecah kut hahaha .

Emm, back to the main topic! Korang pernah dengar tak perkataan Infinite? Biasanya perkataan ni selalu ada dalam Mathematic. Actually, perkataan Inspirit dengan Infinite ada kaitan dengan apa yang ecah nak kasitau sesuatu ni. Hahahaha. Just guess it? Apa yang ecah nak kasitau kat korang pasal Infinite dengan Inspirit ni?

Sesiapa yang minat kpop, ecah rasa tau kutt hahaha. Infinite adalah salah satu kpop boyband yang ada diKorea. Dan group ni adalah salah satu group first sekali yang ecah minat selepas GOT7 . Tapi dorang ni tak adalah ann femes cam group EXO, Big Bang dengan BTS . Eventhough dorang tak femes kat Malaysia, dorang still boyband top 3 yang ada dalam senarai kegemaran ecah kayy <3 <3 ececey.

Fanclub group ni, fans Infinite digelar Inspirit. Kira Inspirit ni macam fans kepada group Infinite la hahaha. Group Infinite ni start debut pada 9 June 2010. So right now, dah 5 tahun dorang berkecimpung dalam bidang muzik kpop ni. Dulu kpop boyband ni taklah sepopular macam sekarang. Tapi hasil berkat dorang untuk jadi kpop boyband yang terbaik, so makin lama makin naiklah nama group ni kat merata rata tempat.

Ecah start minat Infinite tahun lepas .Tak silap bulan Julai rasa. Time birthday ecah sendiri Hahaha. Baru je lagi. Hmm, dorang ni jugak dah achieve banyak awards sejak start debut. Macam contoh tahun lepas dalam Mama Awards 2014, dorang dapat anugerah Best Kpop  Male Group Dance tak silap apa ntah dah tak ingat. And member2 Infinite jugak banyak yang berlakon dalam drama muahaha.

Ecah ada sertakan music video dia sekali kat bawah ni. So, tengoklah kalau rajin. Kalau tak nak tak kisah pun. Ecah tak paksa kekeke. Lagipun ecah update entri ni pun sesaje ja sebab bosan lel .





                                         



                                         




Sebenarnya dorang ada banyak lagi music video. Tapi ecah just bagi top 3 music video yang paling ecah suka. Tapi music video yang paling latest, video yang nombor dua tu. Kalau nak tengok lagi music video pasal dorang, boleh la search di Youtube je la yea. Hahaha. Btw, bias ecah kat dalam tu Woohyun. Dulu dia ultimate bias ecah tapi sekarang ub (ultimate bias) ecah dah bertukar kepada myungsoo :p Muahaha

Okey la just setakat ni jea yang boleh ecah taip. Insya Allah lain kali ecah akan update lagi. Tapi tak adalah update selalu pasal Korea je kan. Sekali-sekala je. Malas nak terlalu obses cite pasal dorang kat sini. Lagipun ecah nak kurangkan sikit slow2 dalam berfangirling. Exam dah nak dekat. Lebih baik concetrate dalam pelajaran je emm.


Okbye!!